Belbus en Buurtbedrijf tekenen samenwerkingsovereenkomst

Van links naar rechts: Lotte Bode en Romy Belomazov van Buurtbedrijf Schiebroek en Kees Okkema, voorzitter en Harm Klijnsmit, secretaris, van de Belbus tekenen hun samenwerkingsovereenkomst.


Op dinsdag 26 maart tekenden Lotte Bode en Romy Belomazov van Buurtbedrijf Schiebroek en Kees Okkema en Harm Klijnsmit, bestuursleden van de Belbus, een samenwerkingsovereenkomst tussen de twee organisaties.
Beide organisaties bieden wijkvervoer, de Belbus aan mensen van 55 jaar en ouder, het Buurtbedrijf aan mensen van 65 jaar en ouder, die geen eigen vervoer hebben en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Door hun verschillen vullen beide organisaties elkaar aan.
De Belbus vervoert klanten, met eventuele begeleider, in een van hun drie bussen. Twee van deze bussen hebben een lift, waardoor ook mensen in een rolstoel en mensen die moeilijk kunnen instappen kunnen worden vervoerd.
Het Buurtbedrijf biedt in personenauto’s vervoer met verdergaande begeleiding. De chauffeur begeleidt de klant desgewenst naar bestemmingen en terug, helpt met boodschappen doen of gaat een kopje koffie drinken met de klant.
Het Buurtbedrijf en de Belbus hebben afspraken gemaakt over het doorverwijzen van klanten.
Verder kan het Buurtbedrijf een beroep doen op de Belbus voor groepsvervoer naar evenementen en wijst het Buurtbedrijf vrijwilligers op de mogelijkheid om bij de Belbus aan de slag te gaan.

Beide organisaties hopen op een vruchtbare samenwerking!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.